"Iată o nouă carte a lui Daniel Dăianu cu «un alt fel de continut»: criza sanitară si economică fără precedent, pagubele produse si problemele refacerii echilibrelor macroeconomice, marile provocări la care sunt supuse nu numai sistemul finantelor publice si cel bancar, ci si mersul integrării economice, institutionale si politice europene, precum si insăsi democratia liberală. Este o carte care pune numeroase intrebări si caută răspunsuri la problemele economice, sociale si politice fundamentale cu care se confruntă lumea actuală, carte care merită să fie citită.” (Academician Aurel Iancu)
"Criza COVID-19 a fost numită de FMI o criză ca nici alta. Cartea de fată explică de ce este asa, imbinind perspectiva globală cu cea autohtonă. Iar lectura este captivantă pentru că autorul oferă o sumă de reflectii asupra consecintelor crizei, asupra gindirii economice si a rationamentelor economice, asupra politicii economice, toate nevoite să se adapteze, pentru deslusirea viitorului după pandemie. Incercarea de a ancora evolutia economiei romanesti in acest context este cum nu se poate mai bine-venită.” (Ella Kállai, doctor in economie, Paris 1 Pantheon-Sorbonne si CERGE-EI, Praga)
"Economia si pandemia. Ce urmează? oferă o analiză excelentă a contextului economic prezent. Examinarea efectelor pandemiei in economie ocupă un loc central in volum, care insă tratează si alte teme de interes actual pentru Romania, de la optiunile de politici economice pină la aderarea la zona euro. Este o carte ce indeamnă la reflectie, necesitatea de reformare a capitalismului apare ca o consecintă a schimbărilor structurale profunde care au loc in acest moment in economia globală.” (Laurian Lungu, doctor in economie, Cardiff Business School)