O carte-instrument, insotită de jocuri care vor declansa discutii creative intre părinti si copii, menite să dezvolte gindirea metaforică, sensibilitatea naturală si spiritul de observatie, calităti fără de care talentele innăscute, pe care le are orice copil, rămin nelucrătoare.
Scrisă pină la convertire, in aceeasi perioadă cu Iepurii nu mor, Pestele-pescar a fost editată intr-un tiraj de 100 exemplare, care a circulat intre prieteni. După 20 de ani, uitată in colectii particulare, cartea este redescoperită si ilustrată de autor intr-un format nou si atrăgător. O extraordinară fabulă modernă cu efect terapeutic.
Tinărul student de atunci tratează cu umor si mult lirism tema inutilitătii, a plictisului si a lipsei de sens in care s-a adincit omul contemporan. Un demers artistic fascinant, de factură suprarealistă, care amestecă in chip firesc limbajul artelor vizuale cu cel al literaturii, lucru posibil doar in cazul unui autor care este in aceeasi măsură poet si pictor, capabil să-si ilustreze singur lumea personajelor sale inchipuite. In acest sens, avem de a face cu o carte unică in literatura romană.
Candoarea si tensiunea lirică pe care o degajă prieteniile stingace si de scurtă durată dintre personaje duc cu gindul la "Micul Print". Una dintre putinele cărti care pot fi citite cu aceeasi plăcere, atit de părinti, cit si de copii.
Va fi, din nou si in alt sens, o carte minunată, adresată si celor mari, si celor mici, si de pe care se poate invăta si ce este, si cum se face poezia.(Cătălina Franco)
SAVATIE BASTOVOI este autorul a peste 20 de cărti, premiat de Uniunea Scriitorilor in toate categoriile literare: Poezie, Proză si Eseu. Este tradus in limbile franceză, italiană, rusă si macedoneană. Este unul dintre autorii contemporani care reprezintă literatura romană si Romania la cele mai inalte foruri culturale din Europa. Cartea sa despre educatie, Antiparenting, s-a vindut, in mai putin de un an de la aparitie, intr-un tiraj de 20.000 de exemplare, fiind cea mai vindută carte din Romania in anul 2017