• -14%
Tratat de metafizică - Frăteanu Vasile |  ASCRED

Tratat de metafizică - Frăteanu Vasile | ASCR

Editura ASCR
C016-000082
Ultimele produse in stoc
24,94 lei 29,00 lei -14%
Cu TVA livrare in 1 - 7 zile lucratoare

Vasile Frăteanu a fost profesor de metafizică şi ontologie la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, iar în ultimii ani a îndeplinit funcţia de profesor consultant la aceeaşi universitate.

Cartea a primit premiul Vasile Conta al Academiei Române în 2002.

Lui Vasile Frăteanu i s-a acordat în 2002 Outstanding Professional Award, American Biographical Institute, USA, for Dedicated Achievements in the Field of Philosophy.

Autorul este menţionat în Leading Intellectuals of the World, Third Edition, The Section Genius Elite, for Remarkable Achievements in the Field of Philosophy, American Biographical Institute, USA (2004).

Categorii asociate cu aceast titlu:

Descriere

Vasile Frăteanu a fost profesor de metafizică şi ontologie la Universitatea "Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, iar in ultimii ani a indeplinit funcţia de profesor consultant la aceeaşi universitate. Cartea a primit premiul Vasile Conta al Academiei Romane in 2002. Lui Vasile Frăteanu i s-a acordat in 2002 Outstanding Professional Award, American Biographical Institute, USA, for Dedicated Achievements in the Field of Philosophy. Autorul este menţionat in Leading Intellectuals of the World, Third Edition, The Section Genius Elite, for Remarkable Achievements in the Field of Philosophy, American Biographical Institute, USA (2004). Tratatul de metafizică este o carte profundă şi originală. Ideea fundamentală a cărţii, susţinută de o argumentaţie riguroasă şi exemplificată intr-o manieră erudită, este aceea a prezenţei in univers a unei realităţi suprasensibile, atemporale şi identice cu sine in permanenţă, a unei scheme abstracte de funcţionare, a unui program "genetic” responsabile de formarea unui set de criterii şi legi care determină principalele manifestări ale lumii in care trăim. Această realitate (fiinţa, in termeni filosofici) işi extinde influenţa şi asupra vieţii omului, guvernand, intr-o măsură semnificativă, chiar şi gandirea şi limbajul acestuia. Departe, insă, de a se inchide in sfera ei de determinări şi de a exercita un presupus autoritarism universal, fiinţa permite, in limitele, flexibile de altfel, pe care ea insăşi le-a trasat, intervenţia devenirii, a schimbării, a transformării, precum şi apariţia diferenţelor consubstanţiale acestora din urmă. Universul (cu toate fiinţările sale, inclusiv cu fiinţarea umană şi cu atributele gandirii şi ale limbajului specifice ei) ar fi, aşadar, o rezultantă a acţiunii conjugate a fiinţei şi a devenirii, o expresie a inter-relaţionării lor.

Detalii ale produsului

Barcode
9786068244808
Autori
Vasile Frăteanu
Nr. pagini
288
Anul publicarii
2014
Editie
2014
Titlul cartii
Tratat de metafizică
Tip coperta
Brosata (Paperback)
Discount
14
Cod furnizor
9786068244808
Colectie
Confluente
Format
165 x 240 mm
Zona
ASCR-standard-250
Subzona
T

Reviews (0)

Nu exista recenzii

16 alte produse in aceeasi categorie:

Product added to wishlist