Your cart
Nu mai sunt produse in cosul tau
Este mai mult decăt o carte de bucate. Dincolo de retetele culese de sora Paola Psarrou in pelerinajele sale la manăstirile din Grecia, aceata carte plină de căldură este probabil scrisă pentru cei din interiorul lumii monahale dar il oferă in acelasi timp "cititorului obisnuit" ceva din atmosfera autentică a manăstirii."Un excelent indrumător in arta culinară: puţine ingrediente, un proces simplu, un rezultat plin de gusturi imbietoare, amintind de Orient, dar atingand totodată uzanţele mesei occidentale şi rezumand intreaga gamă a bucătăriei greceşti. Bogăţia reţetelor, in pofida lipsei totale a cărnii, este impresionantă. Cele mai multe sunt adevărate poeme din două, trei sau patru ingrediente. (…)
Autoarea, printr-o scriitură bine condimentată şi atent cantărită, intreţinand un dialog rafinat intre arta culinară şi teologie, il captivează pe cititor.
Această carte am putea spune că este o lectură imbătătoare care de abia aşteaptă să fie gustată.”
(Dimitrios Rousounelis, O arcă a gusturilor culinare din bucătăria mănăstirilor chinoviale)
"In ultimele decenii, oamenii de ştiinţă au studiat dieta mediteraneană si au constatat că un regim alimentar cu mulţi carbohidraţi, sărac in proteine, bogat in uleiuri de măsline şi de peşte, care abundă in legume proaspete şi fructe, contribuie şi favorizează o viaţă lungă, fiindcă
reduce riscul anumitor tipuri de cancer şi al afecţiunilor cardiace (…). Bucătăria mediteraneană inseamnă sănătate şi o viaţă trăită cum se cuvine.”
(Carol Helstosky, Food Culture in the Mediterranean)