Your cart
Nu mai sunt produse in cosul tau
Sunt mai multe mize ale acestei carti. Prima ar fi sa ofere o analiza adancita asupra temei impatrite: ce este filosofia evreisaca? Exista ea cu drepturi depline in cuprinsul a ceea ce se numeste filosofia universala? Daca ea exista, care ar trebui sa-i fie numele si titlul? Si deloc la sfarsit, prin ce anume este ea valoroasa? Pentru a raspunde unei asemenea provocari, autorul gaseste ca solutia cea mai potrivita de abordare a subiectului este cea a cercetarii academice depline, obiective, supuse standardelor stiintifice ale neutralitatii.
O carte mai mult decat necesara profesorului de astazi, studentului lucid, responsabil, dar si oricarui om dornic sa inteleaga ce este filosofia evreiasca si, mai ales, sa-i vada valoarea cognitiva, prospectiva si sa fie capabil sa i-o recunoasca. Si sa i-o respecte neconditionat, fara prejudecati mai mult sau mai putin insidioase.
Sunt absolut convins ca aceasta carte acopera un gol in literatura filosofica din tara noastra iar beneficiarii vor fi incantati sa citeasca o asemenea lucrare originala ca perspectiva si abordare.
Vasile Morar