Your cart
Nu mai sunt produse in cosul tau
In 1978, in plină glorie, cumuland cateva functii esentiale – consilier personal al lui Nicolae Ceausescu, director adjunct al Departamentului de Informatii Externe si secretar de stat in Ministerul de Interne, generalul-locotenent Ion Mihai Pacepa a făcut un gest paradoxal, părăsind Romania.Apoi, publicand in SUA volumul memorialistic Orizonturi rosii, Pacepa a demascat natura criminală a partidului comunist si a Securitătii, aducand prejudicii ireparabile regimului de la Bucuresti. Cartea sa a dat in vileag un sistem al crimei organizate la nivel de stat care functiona in virtutea unei autentice traditii leniniste. Dar de data asta nu era vorba de ideologia omniprezentă in materialele de propagandă, ci de faptul că Ceausescu, la fel ca Lenin odinioară, isi finanta proiectul politic personal din actiuni profund ilegale: trafic de persoane si de armament, spionaj industrial, extorcare de bani, actiuni de influentă, mită si coruptie.
Dacă in Rusia presovietică gangsterul insărcinat să facă bani pentru partid era Stalin, in Romania lui Ceausescu, cei iesiti pur si simplu la furat bani si secrete de prin toată lumea erau miile de ofiteri acoperiti ai DIE. O asemenea depozitie a perturbat afacerile colosale ale acestei veritabile mafii. De aceea, Securitatea si mostenitorii săi nu i-au iertat niciodată generalului Pacepa asa-zisa lui trădare.
Generalul Pacepa este considerat de comunitatea de informaţii a SUA singurul reprezentant al Occidentului care a demolat o intreagă reţea de spionaj inamică şi a jucat un rol remarcabil in preintampinarea celui de-al Treilea Război Mondial. S-a spus despre el că este "omul cu cea mai mare influenţă din secolul XX, dacă nu şi din secolul XXI“.
"Pacepa nu numai că ne-a ajutat să inţelegem istoria şi multe dintre operaţiunile de dezinformare – indeosebi din partea Rusiei şi a ţărilor din Orientul Mijlociu – la care incă asistăm, dar ne-a oferit avantajul de a invăţa cum să le infrangem. Pe scurt, a deschis o lume a cărei existenţă nu era cunoscută multora dintre noi, in timp ce aceia care o cunoşteau o subestimau considerabil.“ – R. JAMES WOOLSEY, Jr., fost director al CIA