• -15%
Istoria Imperiului Bizantin - A.A. Vasiliev |...

Istoria Imperiului Bizantin - A.A. Vasiliev | Editura Polirom

Editura Polirom
C006-000861
indisponibile
118,15 lei 139,00 lei -15%
Cu TVA

Traducere și note de Ionuț-Alexandru Tudorie, Vasile-Adrian Carabă, Sebastian-Laurențiu Nazaru

Studiu introductiv de Ionuț-Alexandru Tudorie

Scrisă de unul dintre cei mai reputați bizantinologi ai secolului XX, lucrarea urmărește în desfășurarea ei o istorie ce se întinde de la domnia lui Constantin cel Mare până la cucerirea Constantinopolului de către Mahomed al II-lea. 

Categorii asociate cu aceast titlu:

Descriere

Abordarea complexă adoptată de Vasiliev – autorul prezentând și comentând nu doar evenimentele politice și militare, ci și relațiile comerciale, viața religioasă și realizările culturale – face din Istoria Imperiului bizantin cel mai cuprinzător studiu din acest domeniu. Dincolo de bogăția informației și acuratețea analizei, cititorul poate contempla spectacolul fascinant al unei mari civilizații.

„Analiza istoriei bizantine a lui Vasiliev este unică în domeniu. E completă, incluzând o prezentare a literaturii și artei pentru fiecare perioadă discutată, în timp ce toate celelalte lucrări de acest gen, chiar și cele mai recente, fie sunt condiționate de timp, fie neglijează unele aspecte ale civilizației orientale… Această recunoscută și apreciată Istorie a Imperiului bizantin nu mai are nevoie de nicio recomandare. Redactată inițial în limba rusă, a fost tradusă în engleză, franceză, spaniolă și turcă. A fost întotdeauna preferată de studenți.” (The Catholic Historical Review)

Detalii ale produsului

Barcode
9789734607914
Autori
A. A. Vasiliev
Discount
15
Colectie
HC

Reviews (0)

Nu exista recenzii

Recomandari

16 alte produse in aceeasi categorie:

Product added to wishlist