Luati cele mai bune decizii de diagnostic și tratament rapid și eficient!
Consultul pediatric in 5 minute!
Unsprezece editori si 454 de autori, majoritatea Profesori in specialitatea Pediatrie, fiecare cu experienta tintita in subiectul abordat au contribuit la acuratetea si actualitatea volumului de fata! Cele mai noi concepte sunt aduse la lumina in 1300 de pagini ale cartii! Consultul pediatric in 5 Minute este fara tagada un volum universal, recomandat si tradus in zeci de limbi straine, impus de-a lungul a 8 editii succesive si 32 de ani de evolutie neintrerupta [editia precedenta in limba romana a fost prefatata de regretatul Prof dr. Eugeniu Pascal Ciofu].
Volum copertat cartonat, tipar color.
Stabiliți cel mai potrivit diagnostic și luați deciziile terapeutice rapid și eficient! Veți găsi răspunsuri rapide în volumul Consultul Pediatric în 5 Minute, ediția a 8-a – resursa imediată pentru acordarea de îngrijiri medicale eficace sugarilor, copiilor și adolescenților. Folosind formatul deja clasic al Consultului în 5 Minute, volumul oferă acces rapid la informații despre diagnosticul, tratamentul, terapiile medicamentoase, metodele de urmărire și factorii asociați pentru peste 500 de boli și condiții medicale. Consultul Pediatric în 5 Minute este creat pentru a vă ajuta în luarea deciziilor rapide și corecte în fiecare zi de practică astfel încât să câștigați timp prețios și să oferiți fiecărui pacient cea mai potrivită asistență medicală.
Pentru acei cititori care au nevoie doar de un contact ”rapid” cu informația despre o anumită afecțiune, fiecare subiect este astfel organizat încât să ofere posibilitatea unei lecturi rapide. Un medic aflat într-un cabinet medical aglomerat sau în departamentul de urgență poate accesa rapid descrierea fiecărei boli, se poate orienta ce întrebări cheie să adreseze în cadrul anamnezei, ce semne să caute în timpul examinării și ce teste sunt mai importante și prioritare pentru a facilita și confirma diagnosticul clinic. Fiecare capitol include o secțiune privind diagnosticele diferențiale care trebuie luate în calcul precum și un rezumat concis al opțiunilor de tratament. Pentru clinicienii care au nevoie de mai mult decât o scurtă informație, fiecare capitol include date despre etiologia, fiziopatologia, factorii de risc și prognosticul fiecărei boli. Iar pentru cei care vor să aprofundeze mai mult subiectul, există sugestii privind bibliografia suplimentară, dar și o secțiune de ”întrebări frecvente” care adaugă profunzime și savoare fiecărui capitol.
CUPRINS
Prefață vii
Autori viii
Abcesul cerebral 2
Abcesul mamar 4
Abcesul perirectal 6
Abcesul peritonsilar 8
Abcesul retrofaringian 10
Abuzul fizic la copil 12
Abuzul sexual 14
Accidentul vascular cerevral 16
Acidoza tubulară renală 18
Acneea 20
Adenita mezenterică 24
Adrenarha prematură 26
Alăptarea 28
Alergia alimentară 30
Alergia la copil 32
Alopecia (pierderea părului) 34
Ambiguitatea genitală (tulburări de dezvoltare sexuală) 36
Ambliopia 38
Amenorea 40
Amibiaza 42
Anafilaxia 44
Anchiloglosia 46
Anemia aplastică 48
Anemia din bolile cronice (anemia asociată cu inflamația) 50
Anemia feriprivă 52
Anemia hemolitică autoimună 54
Anemia megaloblastică 56
Anemia microcitară 58
Angina faringiană 60
Angioedemul ereditar (deficitul de C1 esterază) 62
Anomalii ale penisului și prepuțului 64
Anorexia nervoasă 66
Antrax 68
Anus imperforat 70
Apendicita 72
Apneea de somn – sindromul de apnee obstructivă în somn 74
Apneea neonatală 76
Artrita juvenilă idiopatică (reumatoidă) 78
Artrita septică 80
Ascaris lumbricoides (ascaridioza) 82
Ascita 84
Aspergiloza 86
Asplenia/Hiposplenia 88
Astmul bronșic 90
Ataxia 92
Atelectazia 94
Atrezia biliară 96
Atrofia musculară spinală 98
Babesioza 100
Balbismul 102
Barotita 104
Bezoari 106
Blastomicoza 108