Lucrarea ne invaţă cum să formăm psihologi profesionişti, după modele existente la nivel internaţional, capabili să funcţioneze eficient oriunde in această lume globalizată.
Profesor universitar dr. Daniel David Volumul de fată este o aparitie editorială mai mult decat binevenită si care umple incă un gol in literatura din Romania, concentrandu-se pe practicile asociate cu supervizarea clinică. Profesor universitar dr. Dragos Iliescu Studentii, profesorii si practicienii in domeniul psihologiei clinice validate stiintific vor găsi in această carte practici recomandate pentru supervizarea in psihoterapia CBT; strategii relationale in supervizarea clinică multiculturală; rapoarte autoevaluative utilizate in practica supervizată CBT; fişe de lucru utilizate in practica clinică supervizată pentru diferite tipuri de probleme psihologice, pentru probleme de alimentatie, pentru probleme de anxietate; resurse informative pentru clienţi/pacienţi utilizate pe timpul practicii clinice supervizate; CD-ROM cu 94 de materiale de lucru multiplicabile.
Valoarea acestei lucrări este recomandată de expertiza valoroasă a specialistului care este autorul. Vasile Marineanu este şeful Centrului de investigaţii sociocomportamentale din Ministerul Apărării Naţionale şi cadru didactic asociat in Departamentul de psihologie al Universităţii din Bucureşti. Este absolvent al Academiei Forţelor Aeriene (1989), al Facultăţii de Psihologie din Universitatea Bucureşti (1996) si al Centrului European pentru Studii Strategice de Securitate "George C. Marshall”, Germania (2001). Activitatea sa ştiinţifică şi de cercetare include publicaţii şi proiecte in domeniile psihologiei militare, operaţiilor psihologice şi informaţionale, psihologiei clinice şi psihoterapiilor cognitive şi comportamentale. Ca psiholog practician este implicat in activităţi de evaluare şi intervenţie psihologică specializată, fiind psiholog principal cu drept de liberă practică in psihologia muncii, psihologia transporturilor, psihologia clinică şi psihoterapeut autonom de orientare cognitiv-comportamentală. Are o experienţă de peste 15 ani in domeniul psihologiei operaţionale, dobandită in perioada in care a lucrat la Corpul NATO de Reacţie Rapidă din Valencia, Spania (2005-2008) şi in teatrele de operaţii militare din Bosnia-Herţegovina (1997), Kosovo (2000, 2002, 2004) şi Afganistan (2010). Din anul 2014, este reprezentant naţional pe probleme de sănătate mentală in cadrul NATO Centre of Excellence for Military Medicine, iar din anul 2015 a devenit membru in Comitetul Director al International Applied Military Psychology Symposium (IAMPS) si membru al Grupului de Cercetare (Research Task Group) in domeniul violentei sexuale din cadrul Panelului Medicină si Factor Uman al Agentiei NATO pentru Stiintă si Tehnologie.