Your cart
Nu mai sunt produse in cosul tau
Pornind de la cele mai recente studii din sfera psihologiei, neurologiei sau a bolilor de nutriţie şi de metabolism, dr. Marie Thirion analizează mecanismele care stau la baza senzaţiei de foame, a plăcerii şi a saţietăţii, dar şi comportamentul pe care il avem intr-un anumit mediu nutriţional. De la cea mai fragedă varstă, experienţele alimentare ne cimentează fundamentul pornind de la care apare senzaţia de foame.
Cauzele ingrăşării şi ale obezităţii din Occident sunt mult mai profunde decat erorile dietetice individuale. Argumentele aşa-zis ştiinţifice care vin să sprijine un anumit regim alimentar sau altul sunt extrem de simpliste. In societatea in care trăim, una a abundenţei alimentare, trebuie să ne intrebăm permanent ce inseamnă să fii echilibrat (sau in ce constă dezechilibrul), astfel incat să ne adaptăm cat mai bine la modul de viaţă din zilele noastre şi la nevoile reale pe care le avem.
Prin faptul că inţelegem mai bine cine suntem, de ce şi cum mancăm, această carte inovatoare ne invită să inţelegem totul despre foame, o pulsiune care ne ajută de altfel să trăim şi să ne dezvoltăm.