Reporterul american de investigatii si laureat al Premiului Pulitzer Michael Moss ne dezvăluie in lucrarea de fată ceea ce oamenii de stiintă si lumea medicală stiu deja de mai multe decenii, si anume că unele alimente au o capacitate de a crea dependentă mai mare decat cea a tigărilor, a drogurilor sau a alcoolului. Cunoscand aceste lucruri, marile companii producătoare de alimente si laboratoarele de chimie alimentară au creat numerosi aditivi si apelează la tot felul de subterfugii comerciale cu scopul de a ne face tot mai dependenti de produsele lor. In paralel cu aceste eforturi sustinute, incidenta obezitătii, mai ales in randul populatiei tinere, continuă să crească.
Relatare captivantă despre bătălii duse in instantă, campanii de marketing inselătoare si cele mai recente descoperiri stiintifice din domeniul alimentatiei care au provocat actuala criză de sănătate publică din multe tări ale lumii, cartea ne arată de ce este mai important ca oricand să stim cu ce ne hrănim de fapt si cum actionează industria alimentară pentru a ne determina să mancăm cat mai mult.