Your cart
Nu mai sunt produse in cosul tau
Matthieu Ricard nu este numai unul dintre ambasadorii cei mai populari ai budismului in Franţa, dar şi un fidel mesager intre această filosofie şi occidentalii, tot mai numeroşi, care sunt interesaţi de ea.
In afară de acest rol, el traduce, de patruzeci de ani de cand trăieşte in Orient, marile texte ale literaturii budiste tibetane. Este rodul muncii de o viaţă pe care ni-l propune de-a lungul acestei selecţii a traducerilor. Nu e o antologie exhaustivă, ci o alegere, destinată marelui public, a textelor pe care le-a descoperit si cultivat in propriul său drum spiritual – pe aceeaşi linie pe care se inscrie şi Arta Meditaţiei.
Reflectand esenţa căii budiste, comentată succesiv de Matthieu Ricard cu un remarcabil simţ al pedagogiei, Drumuri spirituale oferă o apropiere perfect accesibilă de filosofia fondată pe iubirea altruistă, compasiunea si dezvoltarea calităţilor umane: atatea binefaceri pe care această carte le poate aduce fiecăruia in societatea noastră care suferă de individualism şi de materialism.Recunoscut internaţional, mai ales graţie cărţilor Călugărul şi Filosoful, Pledoarie pentru fericire, Arta Meditaţiei şi Drumuri spirituale, Matthieu Ricard este astăzi unul dintre specialiştii mondiali ai budismului. Interpret francez al lui Dalai Lama, el trăieşte la mănăstirea Shechen, in Nepal, unde se consacră vieţii monastice, prezervării culturii tibetane, iar in Tibet susţine peste treizeci de proiecte umanitare.Noua Spiritualitate este emanaţia unei Noi Ştiinţe care s-a conturat indeosebi către sfarşitul secolului abia incheiat. Sunt aduse tot mai multe argumente care pledează pentru originea spirituală a Universului.
Viziunea materialistă asupra lumii a permis crearea unei civilizaţii tehnologice avansate, cu indubitabile avantaje pentru ameliorarea condiţiei umane. In acelaşi timp insă filosofia care a motivat-o nu a reuşit să evite actuala criză globală. Suntem tot mai nesiguri pe destinul nostru, mai angoasaţi, mai aproape de autodistrugere.
Colecţia noastră se deschide, aşadar, tuturor cărţilor menite să propună o soluţie de ieşire din impasul lumii contemporane, să avanseze o ipoteză coerentă sau să adauge o nouă valenţă demersului spre o lume mai bună.
Nimic nu se va schimba in drama lumii actuale dacă rămanem la aceeaşi gandire. Acesta este motivul pentru care toţi comentatorii fenomenului social optează pentru o Nouă Spiritualitate. Respectul pentru viaţă, nevoia de schimbare a fiecăruia dintre noi in acord cu Legea fundamentală a Universului, care postulează infăptuirea binelui, a frumosului, a armoniei, şi nu a urii şi a dezbinării, constituie esenţa Noii Spiritualităţi. (Dumitru Constantin-Dulcan)