O nouă aventură cu cel mai iubit pinguin, Apolodor.
Apolodor, pinguinul călător, Amedeu, cel mai cumsecade leu, și cangurul Ilie sunt foarte buni prieteni. Lumea întreagă este pentru ei un mare loc de joacă. Cu zmeul în zbor, prin apă alături de pești, cu schiurile pe zăpadă, pe rând medici, inventatori sau sportivi, cei trei sunt nedespărțiți și învață unul de la celălalt secretele prieteniei și ale vieții trăite cu zâmbetul pe buze.
DAN UNGUREANU (1981, Câmpulung Muscel) a început să deseneze la vârsta la care încep toți copiii și nu s-a mai oprit de atunci. A pictat la Facultatea de Arte din Timișoara, a desenat mai apoi într-un studio de animație, unde și-a dat seama că vrea să spună povești prin imagini. În 2010 a desenat pentru prima dată o carte, și iar nu s-a mai oprit.
În 2013 s-a înscris la un masterat în ilustrația de carte la Cambridge School of Art. Și, în timp ce studia arta de a ilustra cărți pentru copii, și-a dat seama că e pregătit să scrie. Așa a apărut Nara and the Island (Nara și insula), carte nominalizată la Medalia Kate Greenaway 2017.
La începutul anului 2016, a făcut prima călătorie în jurul lumii cu pinguinul Apolodor, ilustrând Cartea cu Apolodor, de Gellu Naum, iar în 2017 a avut creioanele pregătite pentru a însemna fiecare pățanie a pinguinului și a prietenilor lui, pentru A doua carte cu Apolodor. Tot în 2017 a publicat Spune‑mi Eli, un roman grafic despre viața în orfelinat, bazat pe biografia Elisabetei Moldovan.
Au urmat ilustrațiile pentru Fram, ursul polar, de Cezar Petrescu, și Micul Prinț, de Antoine de Saint-Exupéry, apoi Apolododecameronul sau Cartea albă cu Apolodor, de Florin Bican și Iepurele de catifea, de Margery Williams.
Cea mai recentă carte ilustrată de Dan Ungureanu este Descoperim cu Apolodor, în Deltă, păsările-n zbor, care deschide colecția Apolodor Explorator.