Pregăteşte-te să întâlneşti cele mai neobişnuite personaje pe măsură ce urci tot mai sus pe crengile Copacului Depărtărilor: domnul Barbă-Lungă, doamna Spălăceală, Moş Cratiţă, Lună-Plină și zâna Mătăsuţă. Personaje surprinzătoare, care-şi poartă magia... în buzunare!
Crezi că totul se opreşte aici? Nicidecum: deasupra Copacului Depărtărilor se deschide un drum către noi tărâmuri – cum sunt Tărâmul Luaţi-Poftiţi sau Tărâmul Zilelor de Naştere –, mereu altele şi altele, de la care nu ştii niciodată ce s-aştepţi.
Şi cum crezi că ajung înapoi, jos, cei trei copii? Nicicum altfel decât prin lunecuş-alunecuş, un tobogan construit în trunchiul copacului!
Ia-poftim şi citeşte ca să afli toate peripeţiile ineditelor personaje!
De ce să o citești:
Una dintre cele mai frumoase cărți din literatura clasică pentru copii
O lume magică în care cititorii se vor simți absolut minunat
Plină de aventuri și personaje neobișnuite
Beth, Frannie şi Joe sunt deja vizitatori obişnuiţi ai Copacului Depărtărilor. Pentru o perioadă vine să locuiască la ei vărul Rick. Mândri nevoie mare, copiii îl duc degrabă în Pădurea Fermecată, să-i arate pe viu minunăţiile pe care i le-au povestit.
Dar Rick nu ştie cum merg lucrurile pe tărâmurile magice din vârful copacului şi intră în tot felul de încurcături. Pe Tărâmul Leacurilor Fermecate ia ba nişte pastile care-l măresc teribil de mult, ba unele care-l fac atât de mic, încât poate sta într-un borcan. Pe Tărâmul Bunătăţilor se înfruptă din tot ce-i iese în cale, inclusiv din clanţa unui locatar furios,
care-l închide în casă. Tărâmul Alandala, Tărâmul Cum-Te-Taie-Capul sau Tărâmul Viselor sunt numai câteva dintre locurile care invită la aventură.
Enid Mary Blyton (1897 – 1968) a fost o autoare britanică de cărţi pentru copii. Cărţile ei s-au vândut în peste şase sute de milioane de exemplare şi au fost traduse în zeci de limbi. Textele sale au subiecte diverse, de la educaţie şi istorie naturală, la poveşti fantastice şi de
mistere sau cu conţinut biblic.
Conform Index Translationum (program sub egida UNESCO), în 2016, Enid Blyton figura pe locul 4 în topul celor mai populari autori din lume, după Shakespeare, dar înaintea lui Hans Christian Andersen şi a Fraţilor Grimm.