„Tatăl, ființă necunoscută”, „Portretul colegei de bancă”, „Hamurabi”, „Cartofii”, „Unde se varsă Nilul” sunt doar câteva dintre povestirile cele mai populare cuprinse în acest volum memorabil, care a marcat copilăria multora dintre noi. Scrise cu tandrețe și înțelegere pentru cei care nu se dau în vânt după școală, prozele din acest volum arată încă o dată că succesul lui Mircea Sîntimbreanu se bazează pe o fină înțelegere a psihologiei infantile, garnisită cu un deosebit simț al umorului.
„Salvarea“ care n-a nimerit blocul U 28? Bună, dar chestia a spus-o în octombrie. Broasca la uşă care s-a blocat? Robinetul la baie ce nu putea fi închis? Alte „defecţiuni tehnice“? Prea cunoscute. Altceva ar trebui, altceva, să rupă inima clasei, să dea în lacrimi băieţii, să hohotească de plâns fetele, apoi să se bucure toţi, în frunte cu tovarăşul profesor, că Mişu a scăpat cu viaţă, să-l mângâie, să-l încurajeze, ba chiar să-l felicite toţi.
De ce să o citești:
O să râzi în hohote
Pentru ilustrațiile memorabile ale lui Iurie Darie
O carte nemuritoare pentru toate vârstele
Cărțile din colecția Arthur retro sunt ideale pentru nostalgicii poveștilor vechi. Reeditările edițiilor originale aduc în contemporaneitate minunatele ilustrații canonice și redevin cărțile cult ale copiilor de toate vârstele, ajutându-te să reactivezi magia propriei copilării și să le transmiți copiilor tăi valoarea și frumusețea timpului petrecut în compania unei cărți.
„Convingerea lui Mircea Sântimbreanu că arta este cel mai bun camarad al educației și că ea poate răzbate cu mai mult succes decât orice discurs didacticist, dincolo de orice piedici vremelnice, direct spre inimile voastre, ale copiilor, este motorul care pune în mișcare această carte. Nu ne rămâne decât să vă invităm la lectură! Să râdeți în hohote, să rămâneți pe gânduri, să deveniți mai citiți și mai puternici!” - Anca Spiridon
Mircea Sântimbreanu a fost un scriitor român, director al editurii Albatros, publicist, scenarist și producător de film. Din 1952 până în 1960 Mircea Sântimbreanu a lucrat ca profesor de istorie la Școala mixtă nr. 2 „La Teiu“, devenită din 1954 Școala elementară de 7 ani nr. 139 din București, cartierul Rahova. Experiența cu micii elevi l-a ajutat să înceapă să scrie primele sale cărți pentru copii. Din anul 2000, școala poartă numele de Mircea Sântimbreanu. Este cunoscut mai ales ca scriitor de literatură pentru copii și pentru promovarea unor scriitori prin publicarea lucrărilor lor la editura Albatros pe care a condus-o.
Alte titluri de Mircea Sântimbreanu:
Mama mamuților mahmuri , Editura Arthur , colecţia Arthur retro